🟠شهد خرما و عسل خرما🟠
عبارت است از عصاره شیره خرما که مواد کلوئیدی و قسمت عمده مواد رنگی آن گرفته شده و به صورت یک مایع غلیظ شبیه عسل، در آمده است. عسل خرما محتوی کلیه مواد قابل حل خرما است و در صنایع نوشابه سازی، شکلات سازی، بستنی سازی، در تهیه مارمالاد و آب نبات و همچنین در قنادی ها کاربرد دارد.
🟠قند مایع خرما🟠
عبارت است از شربت تصفیه شده که کلیه املاح آن گرفته شده است و مخلوطی از انواع قند یعنی گلوکز، فروکتوز، ساکارز، با غلظت ۷۵ درجه بریکس است.
🟠شیره خرما🟠
شیره ای است که از قسمت گوشتی خرما تهیه می شود و مصرف خوراکی دارد. روند شیره گیری از خرما بیشتر در مناطق خرماخیز جنوب کشور به صورت سنتی انجام می شود. بدین ترتیب که خرما را در مخازن مخصوص ریخته و در اثر فشار بر تودهی خرما، شیره ای از انتهای مخزن خارج می شود. در این روش حدود ۱۵ درصد شیره به دست می آید و چنانچه این عمل در کارخانجات صنایع تبدیلی انجام شود تا ۶۰ درصد از خرما، استحصال می شود.

🟠سرکه خرما 🟠
سرکه خرما از تخمیر خرماهای له شده در آب، با درجه حرارت ۳۵ تا ۴۰ درجه سلسیوس تهیه می شود. به طور کلی از هر صد کیلو خرما می توان سیصد تا چهارصد لیتر سرکه به دست آورد.